Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Afgestemd opvoeden bij kinderen met een etiketje

Wat is 'afgestemd opvoeden' en is dit toepasbaar bij kinderen met een etiketje/diagnose?
​​​​​​​

Overal hoor je tegenwoordig de termen 'afgestemd of verbindend opvoeden'. Bij afgestemd opvoeden ga je rekening houden met de (in eerste instantie) niet-zichtbare gevoelens, gedachten en behoeften van je kind achter het gedrag. Je gaat je dieper 'intunen' op je kind. Je gaat kijken wat er precies speelt bij je kind. Er is steeds meer aandacht voor deze opvoedingsstijl die afstapt van het gekende straffen en belonen en inzet op 'verbinding'.

* Wat is nu juist 'afgestemd opvoeden'?
* Hoe zit dit bij kinderen met een diagnose of een etiketje? Is deze opvoedingsvisie (die start vanuit connectie) ook iets voor hen?
Of helpt straffen en belonen juist voor duidelijke afspraken en verwachtingen in de opvoeding?
* Hoe ga je om met moeilijk gedrag van je kind? Hoe kan je als ouder voor het gedrag kijken en een betere balans vinden tussen korte termijn gedragscontrole en opvoedingsdoelen op langere termijn?

* Wat helpt je om rustiger te worden en je minder machteloos te voelen als de emoties oplaaien? Hoe ga je om met (on)macht? En hoe blijf je op die momenten in verbinding staan met je kind?

Je ontdekt
In deze lezing neemt Eline Claeys je mee in de wereld van afgestemd opvoeden.  Je komt te weten wat afgestemd opvoeden inhoudt en hoe dit toepasbaar is bij je kind met een etiketje of diagnose. Bovendien krijg je heel wat concrete tips omtrent opvoeding en omgaan met en begrijpen van moeilijk gedrag.
Presentatie door
Eline Claeys
praktijkgericht orthopedagoge en zorgcoördinator op een basisschool te Kalmthout. Gepassioneerd door opvoeden in afstemming met kinderen waar de ontwikkeling net wat anders lijkt te lopen.

Duur
ongeveer 120 minuten, afhankelijk van de vragen die binnen komen in de chat. 

Prijs 
€10 (niet-leden)
€5 (leden, met kortingscode)
Ben je lid van Gezin en Handicap of KVG?
De kortingscode voor deze webinar kan je hier vinden. 
(Opgelet: uw lidnummer is nog niet de kortingscode!)
Deze webinar is in de eerste plaats gericht naar ouders. Voor deze webinar leveren we dus geen deelnamebewijzen of facturen af. 


Prijs voor professionelen:
35 euro
Deze webinar is in de eerste plaats gericht naar ouders. We willen de deelnameprijs voor hen zo laag mogelijk houden. Heb je als professional interesse in deze webinar dan kan je enkel inschrijven via deze link. Betaling verloop dan via factuur. Deelnamebewijzen kunnen aangevraagd worden.

Praktisch
Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. We sturen je automatisch naar de betaalpagina.
Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Drie uur voor de start van de webinar, ontvangt u een link om de webinar te volgen.​

Technische info
Je kan het webinar volgen vanaf je computer, laptop of  tablet. Je moet niets installeren, kijken kan via jouw persoonlijke link.

Chatten
Tijdens de webinar kan je via de chatfunctie vragen insturen.

Replay
Er is voor deze webinar een replay beschikbaar. Je kan deze na inschrijving bekijken tot en met donderdag 19 oktober.

Deel dit webinar