Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

De ontwikkeling en implementatie van woon-en leefkosten door de vergunde zorgaanbieders


​​​​​​​In opdracht van het Steunpunt, Volksgezondheid en Gezin deden onderzoekers van de KU-Leuven en U-Gent onderzoek naar ‘De gevolgen van de omschakeling naar woon- en leefkosten en de wijze waarop vergunde aanbieders van zorg en ondersteuning deze omschakeling doorvoeren’. In een eerste onderzoeksfase werden de vergunde zorgaanbieders bevraagd. In het vervolgonderzoek worden ook de ervaringen van gebruikers meegenomen (dit onderzoek loopt nu).
Laura Polfliet, één van de onderzoekers licht alvast de bevindingen uit het eerste rapport toe.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ook op de agenda: 
  • Reflectiesesessies op:
    • 8 maart - 10:00 - 12:00
    • 17 maart - 14:00 - 16:00
    • 17 maart - 19:00 - 21:00
    • Inschrijven door te mailen naar info@gezinenhandicap.be of info@fovig.be met in de titel ‘woon- en leefkosten’ en  op welk van deze momenten je het liefst wilt aansluiten.
  • Webinar: rol van de zorginspectie op 21 maart om 19:30

-----------------------------------------------------------------------------------------
​​​​​Vormingsreeks: samen bouwen aan een cultuur van inspraak
Sinds de ‘inspraakbesluiten’ van 1993 in voege gingen is er voor de leden van het collectief overleg (gebruikersraden) heel wat veranderd. Door de evoluties in de sector personen met een handicap werd alles complexer. Bovendien heeft het collectief overleg doorheen de jaren alleen maar aan belangrijkheid gewonnen. Denken wij maar aan de rol van het collectief overleg bij de overgang naar woon- en leefkosten. Van leden van het collectief overleg wordt verwacht dat ze de nodige kennis en vaardigheden hebben om hun opdracht goed te vervullen. Werk maken van inspraak in een organisatie is een proces, daar moet je in groeien. Voorwaarde is dat alle betrokkenen, zowel de vergunde zorgaanbieders als gebruikers ervan overtuigd zijn dat inspraak een voorwaarde, een meerwaarde is voor een kwaliteitsvolle ondersteuning van personen met een handicap.

FOVIG en Gezin en Handicap krijgen, als infoloket ‘collectief overleg’, de kans om de leden van het collectief overleg te ondersteunen in hun opdracht. Voor deze vormingsreeks, waarvoor wij je van harte uitnodigen, werken we samen. Wij starten digitaal, helaas hebben we voorlopig geen andere keuze. Maar wij hopen jullie, na de zomer,  ergens in Vlaanderen te ontmoeten voor de volgende sessies.
Presentatie door
Laura Polfliet
Lief Vanbael, Gezin en Handicap
Eddy Vandemeulebroeke, Fovig

Duur
Iedere sessie duurt ongeveer 90 minuten

Prijs
Gratis

Praktisch
Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. 
Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Drie uur voor de start van de webinar, ontvangt u een link om de webinar te volgen.



Technische info
Je kan het webinar volgen vanaf je computer, laptop of  tablet. Je moet niets installeren, kijken kan via jouw persoonlijke link.

Chatten
Tijdens de webinar kan je via de chatfunctie vragen insturen.​​​​​​​

Herbekijken
De replay van deze webinar is beschikbaar tot 31 maart.

Deel dit webinar