Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Samen bouwen aan een cultuur van inspraak.


Sessie 2 - 27 april - Collectieve inspraak:  Het regelgevend kader.

Wat leert de wetgeving ons over het collectief overleg? Wat is de opdracht van het collectief overleg? Welke procedures zijn er in de regelgeving voorzien? 

​​​​​​Ben je gebruiker of lid van het collectief overleg?
  • Schrijf dan in voor alle sessies apart. Je ontvangt na de vormingsreeks een attest.
Ben je medewerker bij een zorgaanbieder?
  • Dan ben je welkom voor de eerste twee sessies.

Ook op de agenda:
  • Reflectiemoment:  11 of 18 mei om 19.30 u. – 20 of 25 mei om 14 u.
    Uitnodigingen verspreiden we later.
  • Sessie 3 - 1 juni - Het collectief overleg in de praktijk.
    Info en inschrijven
  • Sessie 4 - 22 juni - Individuele inspraak.
    Info en inschrijven​​​​​​​
  • Sessie 5 en 6 - najaar
    Uitnodigingen verspreiden we later

Sinds de ‘inspraakbesluiten’ van 1993 in voege gingen is er voor de leden van het collectief overleg (gebruikersraden) heel wat veranderd. Door de evoluties in de sector personen met een handicap werd alles complexer. Bovendien heeft het collectief overleg doorheen de jaren alleen maar aan belangrijkheid gewonnen. Denken wij maar aan de rol van het collectief overleg bij de overgang naar woon- en leefkosten. Van leden van het collectief overleg wordt verwacht dat ze de nodige kennis en vaardigheden hebben om hun opdracht goed te vervullen. Werk maken van inspraak in een organisatie is een proces, daar moet je in groeien. Voorwaarde is dat alle betrokkenen, zowel de vergunde zorgaanbieders als gebruikers ervan overtuigd zijn dat inspraak een voorwaarde, een meerwaarde is voor een kwaliteitsvolle ondersteuning van personen met een handicap.

FOVIG en Gezin en Handicap krijgen, als infoloket ‘collectief overleg’, de kans om de leden van het collectief overleg te ondersteunen in hun opdracht. Voor deze vormingsreeks, waarvoor wij je van harte uitnodigen, werken we samen. Wij starten digitaal, helaas hebben we voorlopig geen andere keuze. Maar wij hopen jullie, na de zomer,  ergens in Vlaanderen te ontmoeten voor de volgende sessies.
Presentatie door
Lief Vanbael, Gezin en Handicap
Eddy Vandemeulebroeke, Fovig
Gastsprekers afhankelijk van het thema.

Duur
iedere sessie duurt ongeveer 90 minuten

Prijs
Gratis

Praktisch
Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. 
Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Drie uur voor de start van de webinar, ontvangt u een link om de webinar te volgen.


Ben je gebruiker of lid van een collectief overleg? Schrijf dan in voor alle sessies apart. Je ontvangt na de vormingsreeks een attest.
Ben je medewerker bij een zorgaanbieder? Dan ben je welkom voor de eerste twee sessies. ​​​​​​​

Technische info
Je kan het webinar volgen vanaf je computer, laptop of  tablet. Je moet niets installeren, kijken kan via jouw persoonlijke link.

Chatten
Tijdens de webinar kan je via de chatfunctie vragen insturen.

Herbekijken of op een later tijdstip bekijken
Er is voor deze webinar geen replay beschikbaar.
Wil je de webinar op een moment bekijken dat voor jou beter past? Dan kan dat vanaf 28 april 2021 en na registratie via deze link. Deze On Demand webinar is voor jou beschikbaar tot 25 mei 2021.

Deel dit webinar